Ehkä se kertoo siitä, että tätä asiaa tulisikin tutkia, ja sitä pitäisi tehdä jonkun, joka ei missään tapauksessa pystyisi pitämään sitä toimintaa ja ajattelua mielekkäänä. Eikä oikeastaan sitä kokemusmaailmaa tarvitsekaan itse erityisemmin ymmärtää. Fenomenologiseen tutkimukseen riittää rationaalinen ymmärrys siitä, että x on toisen kokemus, enkä minä itse voi koskaan (ehkä) kokea sitä.
Kokemuksen konstituutiota tutkittaessa voidaan kuitenkin eritellä tekijöitä, joita on kokemuksissa noin yleisesti, ja jotka liittyvät suoraan myös demokratianvastaiseen aktivismiin: mm. objektiivisen tiedon kokemus (tähän liittyy evidenssi, siis se, minkä perusteella jonkin ajatellaan olevan totta), tiedon auktoriteetin kokemus (esim. uutisjournalismi, opettaja, "vastamedia", oma mutu jne.), arvottaminen, toiminnan motivaatio, lisäksi aktivismiin erottamattomasti liittyvä oman toiminnan tärkeyden ja oikeudenmukaisuuden kokemus. Nämä ovat transsendentaalisia tekijöitä, siis loogisia muotoja, joita voidaan eritellä kokemuksesta.
Aika hauskaa on myös huomata, ettei aktivisminfilosofiaa ole tehty kovinkaan paljon. Filosofeja, jotka ovat (olleet) myös aktivisteja, on jonkin verran, mutta jostain syystä aktivismia sinänsä ei ole tutkittu filosofisesti kovin paljon.